Onze kwaliteit main Onze kwaliteit main Onze kwaliteit main

Onze kwaliteit

Jouw eisen als klant zijn onze dagelijkse motivatie.
De hoge kwaliteit van het materiaal en van de verwerking leiden bij AURONIA tot uitstekende resultaten.
Made in Germany

Made in Germany

Alle stappen in het proces worden in Duitsland uitgevoerd door gekwalificeerde vaklui. Van het design en de productie door onze goudsmeden tot het invatten van de diamanten geldt voor alle AURONIA-ringen: Made in Germany. Pas na een succesvolle, strenge eindcontrole krijg jij de ringen om je vingers.

AURONIA en door GIA gecertificeerde diamanten

AURONIA en door GIA gecertificeerde diamanten

Om het hoge kwaliteitsniveau van AURONIA-ringen te waarborgen, letten we streng op een uitstekende kwaliteit van de edelstenen. Alle door ons gebruikte diamanten worden door onze experts gecontroleerd en gecertificeerd. Iedere diamant die groter is dan 0,3 karaat heeft bovendien een origineel GIA-certificaat. Het Gemmologische Instituut van Amerika, afgekort GIA, is een wereldwijde autoriteit bij de classificatie en beoordeling van diamanten. Wij kopen alleen GIA-diamanten met een triple X cut. Dat betekent driedubbele excellentie: in de slijping, in de symmetrie en in de glans. Verder letten we erop dat alle GIA diamanten niet fluorescerend zijn.

Exact gekalibreerde diamanten voor een perfect uiterlijk

Exact gekalibreerde diamanten voor een perfect uiterlijk

Als diamanten direct naast elkaar in een ring worden gezet, dan is het enorm belangrijk dat alle stenen precies dezelfde afmetingen hebben. Minimale verschillen zouden het perfecte uiterlijk aantasten. We kopen onze diamanten voorgesorteerd en kalibreren deze extra voor een volmaakt eindresultaat.

Fijne edelmetalen

Fijne edelmetalen

Voor de duurzaamheid en bestendigheid van onze ringen gebruiken we edelmetalen zoals goud, platina en palladium. Dankzij hun corrosiebestendigheid zorgen deze hoogwaardige materialen ervoor dat de schoonheid van AURONIA-ringen voor altijd behouden blijft. Een belangrijk kwaliteitskenmerk is daarbij de precieze versmelting van edelmetalen, het zogenaamde legeren. Alle door ons gebruikte legeringen voldoen aan de hoogste kwaliteitscriteria. Zo kun je je hele leven genieten van een mooie ring.

Duurzaam witgoud door hoog palladiumgehalte

Duurzaam witgoud door hoog palladiumgehalte

Het goud van onze ringen wordt voor een witgouden kleur versmolten met een hoog aandeel palladium. Door de hoge kwaliteit van deze legering behoudt hij zijn kleur en wordt hij niet geel. In minder hoogwaardige legeringen worden vaak geringere hoeveelheden palladium gebruikt. In het ergste geval kunnen zelfs onedele metalen zoals mangaan worden gebruikt, wat we vanwege potentiële allergische reacties afraden.

Ultramodern machinepark

Ultramodern machinepark gecombineerd met traditie

We combineren traditionele ambachtelijkheid met uiterst moderne productiemethoden. Zo ontstaan er prachtige ringen vol elegantie, kwaliteit en liefde voor detail. Terwijl onze precieze draai- en freesmachines maximale nauwkeurigheid bij de productie garanderen, controleren onze ambachtslieden elke stap in het arbeidsproces en beoordelen ze met een kritisch oog het eindresultaat. Traditie en high tech gaan bij ons hand in hand, met één doel voor ogen: jouw tevredenheid.

Echtheidscertificaten voor alle gebruikte edelmetalen

Echtheidscertificaten voor alle gebruikte edelmetalen

Je kunt erop vertrouwen dat we alleen de beste materialen voor onze ringen gebruiken. Het aandeel aan edelmetalen kun je direct bij het configureren van je ring bekijken, bovendien wordt dit aan de binnenzijde van de ring geponst, d.w.z. in het metaal gestanst. Bij iedere bestelling ontvang je een echtheidscertificaat voor de gebruikte edelmetalen.