Verlovingsringen Witgoud

824 Producten

824 Producten

Pagina
Sorteer op
  • Sorteer op:Aanbeveling
  • Prijs
  • Aanbeveling

824 Producten

Verlovingsring witgoud

Als een "ja" vanuit de bodem van het hart een huwelijksaanzoek verzegelt, dan is dit gelukkige moment meestal voorafgegaan door vele momenten van nervositeit en onzekerheid. Tot de belangrijkste vragen over het perfecte aanzoek behoort de juiste verlovingsring. Bij AURONIA bieden wij u een brede selectie van prachtige ringen die uw partner zullen imponeren met uw grote liefde.

De eigenschappen van het kostbare witgoud

Witgouden ringen worden al jarenlang steeds belangrijker in de sieradenproductie. Dit komt omdat deze mooie verlovingsringen alle exclusieve eigenschappen van goud in zich dragen en tegelijkertijd met hun zilverachtige tint een moderne en discrete kleur hebben. Witgoud ontstaat door ontkleurende edelmetalen toe te voegen in een legering met goud. AURONIA gebruikt hiervoor zilver en palladium, wat er voor zorgt dat uw verlovingsringen duurzame en zilverglanzende schatten worden. Een groot voordeel van deze ringen is de mogelijkheid om ze te blijven bewerken, waardoor kleine krasjes of beschadigingen die kunnen ontstaan wanneer u de verlovingsring ook na de bruiloft nog blijft dragen, minder zichtwaar worden.

Zo is witgoud dus perfect geschikt als materiaal voor een sieraad wat graag gedragen wordt. Aangezien verlovingsringen vaak sentimentele waarde hebben, willen veel echtgenoten dat ze lang mee gaan en dat ze niet alleen maar in een sieradendoos bewaard moeten worden. Witgoud maakt het u mogelijk om uw geliefde schatten te blijven dragen en ze discreet te kunnen combineren met andere sieraden. De elegante keur is namelijk ingetogen en laat bijvoorbeeld een diamant op uw ring extra stralen.

Hoewel witgoud na de fabricage in onze werkplaats bijzonder goed bestand tegen is zuurstof, warmte en soms zelfs zuren, is het één van de meer vervormbare edelmetalen. Het is daarom bijzonder geschikt voor het maken van bijzondere verlovingsringen, want het biedt de designers veel ontwerpmogelijkeden. In een witgouden verlovingsring combineert u de waarde van het goud met een bijzonder mooie zilver glanzende kleur. Deze eigenschappen van een verlovingsring van witgoud in combinatie met een stralende steen zullen het hart van uw toekomstige partner onmiddellijk veroveren.

De geschiedenis van witgoud

In 1912 is het in de stad Pforzheim voor het eerst gelukt om sieraden te maken van witgoud. De sieraden moesten dezelfde kenmerken hebben als het populaire platina, maar toch goedkoop zijn. Aangezien men op dat moment nog geen problemen had met dit metaal, werden de eerste witgouden trouwringen gemaakt van een legering met nikkel. Pas in de afgelopen decennia realiseerde men zich hoe problematisch dit kan zijn voor mensen met allergieën. Tegenwoordig is het in Nederland verboden om nikkel te gebruiken voor het maken van sieraden en wordt witgoud daarom altijd geproduceerd door versterkende edelmetalen zoals zilver of palladium toe te voegen. De gelijkenis met platina is gelukt: verlovingsringen van witgoud zijn slijtvast, zeer duurzaam en toch gemakkelijk te smeden. Sinds het begin van de twintigste eeuw is daarom de productie van sieraden van deze speciale legering gestaag toegenomen. Net als de allereerste ringen gemaakt van dit materiaal, worden ze ook in onze tijd gewaardeerd vanwege hun uitzonderlijke eigenschappen.

Zuiverheid en witgouden legeringen

Omdat goud in zijn oorspronkelijke staat relatief zacht is, is een verhardend vulmetaal nodig om een stevige verlovingsring te maken. Bij AURONIA gebruiken we palladium en zilver om onze verlovingsringen van 8 tot 18 karaat witgoud te versterken. Ook onze trouwringen van 14 karaat witgoud bevatten het ontkleurende palladium en zilver. Overigens wordt de zuiverheid van het metaal ook wel aangeduid met een driecijferig nummer: een zuiverheid van 585 geeft aan dat 585 van elke 1000 delen van het totale metaal van uw verlovingsring van goud gemaakt zijn. De overige delen versterken niet alleen het materiaal, maar zorgen ook voor de zachte verkleuring tot de kenmerkende tint van witgoud. Onze verlovingsringen stralen door hun zachte zilverachtige glans, maar worden ook versterkt door de legering met zilver en palladium.

Verlovingsringen van witgoud met diamant

Witgoud is ervoor gemaakt om een kleurloze, sprankelende steenzetting opvallend te benadrukken. Kies in onze configurator de stijl van uw steen uit zirkonia of diamant en zorg voor een glans in het midden van uw verlovingsring. Natuurlijk kunt u zelf ook de steengrootte kiezen: van 0,05 tot 2,5 karaat. Afhankelijk van het zetting, het ontwerp en het model van uw persoonlijke ring, staan alle opties voor u open. Tot slot kunt u nog de perfecte kleur van uw diamant kiezen. Of u nu kiest voor loepzuiver wit of kleine tot zeer kleine insluitsels in uw diamant, het zal zeker ieders aandacht trekken. Witgouden verlovingsringen zijn perfect voor het verhogen van de waarde van uw sieraden en laten ze op een elegante manier stralen.

Onderhoudsinstructies voor witgoud

Witgoud staat bekend om zijn duurzaamheid en daarom heeft het weinig verzorging nodig. Mocht het ooit nodig zijn om uw verlovingsring te reinigen, raden wij een lauw waterbad aan. Als er bij dagelijks gebruik meer hardnekkige resten zichtbaar worden op het oppervlak van het metaal, kunt u ook een zachte borstel gebruiken om deze te reinigen. Dergelijke externe vuilafzettingen zijn immers meestal snel te verwijderen zolang het materiaal van de ring resistent is, zoals in het geval van witgoud. Als u er goed voor zorgt, gaat uw perfecte verlovingsring een heel leven mee.

Witgoud betovert voor altijd

Iedereen die ooit heeft gekozen voor een verlovingsring van witgoud, zal deze legering altijd aanbevelen. Op deze manier is dit materiaal de afgelopen decennia beroemd geworden. Omdat verlovingsringen vaak worden geperfectioneerd met een mooie steen, kan witgoud de kracht van zijn subtiele exclusiviteit tonen. Als u vervolgens uw ring voltooit met een persoonlijke gravure, ontstaat uiteindelijk een zeer uniek sieraad van deze hoogwaardige legering, die oorspronkelijk het platina moest vervangen. Vandaag de dag zijn we de uitvinders dankbaar voor de grote veerkracht van deze sieraden. Laat u betoveren door een witgouden verlovingsring en kijk nog vele jaren lang met plezier naar de hand uw partner, die elke dag de herinnering aan een van de belangrijkste momenten in uw leven koestert.