Trouwblog

 1. Wat kost een bruiloft?

  Wat kost een bruiloft?

  De belangrijkste kosten op een rij en tips om te besparen

  Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Wat een ontzettend leuke en spannende tijd gaan jullie tegemoet. De eerste momenten na het aanzoek leef je op een roze wolk en dat is heerlijk. Geniet er maar lekker van! Maar er komt een moment dat die roze wolk iets lichter roze wordt en je toch ook echt even de "zakelijke" kant van de bruiloft moet bekijken. Want zoals je misschien wel weet, een bruiloft kost geld.

 2. "Wil je met me trouwen?" Zo doe je een huwelijksaanzoek

  "Wil je met me trouwen?" Zo doe je een huwelijksaanzoek

  Ze noemen het niet voor niets "de grote vraag": Wil je met me trouwen?
  Het is voor veel mensen de belangrijkste vraag die ze ooit in hun leven gaan stellen. Het is een vraag die voor veel dingen staat: de liefde, het onvoorwaardelijke, trouw. En het is een vraag waarop je nooit zeker weet wat het antwoord zal worden totdat je hem daadwerkelijk stelt. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat komt er allemaal kijken bij een huwelijksaanzoek? Wat zijn de verwachtingen van je partner? Wat mag je niet vergeten? Wat moet je doen en wat moet je vooral niét doen? In dit artikel geven we tips en helpen we je ervoor te zorgen dat jouw huwelijksaanzoek straks vlekkeloos verloopt.

 3. Een bruiloft plannen: Het grote 10-stappenplan voor een stressloze huwelijksdag

  Een bruiloft plannen: Het grote 10-stappenplan voor een stressloze huwelijksdag

  Jullie hebben elkaar helemaal gevonden, zijn super verliefd en de hele wereld mag dat weten. Jullie gaan trouwen! In je hoofd heb je het lopen naar het altaar of het wachten ervoor op je wederhelft misschien al heel vaak afgespeeld. In het bijzijn van je familie en vrienden schuiven jullie elkaar de ringen om en bevestigen jullie de ceremonie met een mooie kus. En dan is het tijd voor het grote huwelijksfeest om het heugelijk feit te vieren met de mensen die je het meest dierbaar zijn. Er is taart, er wordt gedanst, geproost en met zijn tweeën vertrekken jullie na de huwelijksnacht op huwelijksreis. In je hoofd is alles al geregeld, maar in het echt moet je na het aanzoek nog beginnen met het plannen van je bruiloft. De ringen, de taart, de fotograaf, de jurk, de bloemen, tafelschikking, de locatie, het vervoer…..zodra je het allemaal begint op te sommen kan het plannen van een bruiloft nogal overwhelming zijn. Geen paniek! Haal maar even rustig adem. We gaan je helpen.

 4. Trouwring verloren, wat nu?

  Trouwring verloren, wat nu?

  Het is misschien wel een van de belangrijkste sieraden die je ooit in je leven zult dragen, je trouwring. Niet alleen is het sieraad vaak prijzig maar er hangt ook een enorme emotionele waarde aan die niet in geld uit te drukken is. Hoe zuinig je er ook op bent, het kan altijd gebeuren dat je je trouwring verliest of dat het sieraad gestolen wordt. Het is de angst van iedereen die pas getrouwd is maar ook als je jouw trouwring al jaren draagt kun je hem zomaar verliezen. Je voelt even aan je ringvinger en ineens is daar een leegte die je al lang niet meer gevoeld hebt. Een schok maakt zich van je meester en de paniek slaat toe. Wat nu? Wat moet je eigenlijk doen als je je trouwring verliest?

 5. Something old, something new...

  Something old, something new...

  Is het niet heerlijk om druk bezig te zijn met de voorbereidingen voor je bruiloft? Bladeren door magazines, de jurk passen, bruidstaart proeven. Inmiddels ben je vast ook al tegen de volgende tekst aangelopen: "something old, something new, something borrowed and something blue." Wat betekent dit rijmpje eigenlijk? En wat heeft het te maken met de voorbereidingen voor je bruiloft? We gaan het je vertellen.

 6. 13 fouten die je niet wilt maken tijdens je aanzoek

  13 fouten die je niet wilt maken tijdens je aanzoek

  Je hebt er lang over nagedacht en eindelijk is het moment daar dat je jouw geliefde ten huwelijk gaat vragen. Spannend! Je wilt natuurlijk een "ja" als antwoord krijgen en er een onvergetelijk moment van maken. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je aanzoek vlekkeloos verloopt. Want, vergis je niet, er gaat wel eens wat mis bij het stellen van de grote vraag. Van vergeten ringen tot een alcoholwalm tijdens de liefdesverklaring en van geroddel door de familie tot een plakkerige verlovingsring vol slagroom. Het zijn fouten die allemaal al eens gemaakt zijn. Hilarisch om over te lezen maar een nachtmerrie als je zelf in zo’n huwelijksaanzoek fisco terecht komt. Wees daarom goed voorbereid als je jouw huwelijksaanzoek aan het voorbereiden bent en lees dit artikel door voordat je op één knie valt voor je aanstaande.

 7. Aan welke hand draag je een verlovingsring?

  Aan welke hand draag je een verlovingsring?

  Het is zover. Het moment waar je lang op gewacht hebt is eindelijk daar, maar komt misschien toch als een volslagen verrassing. Je voelt je fantastisch en verward tegelijk. Je bent zojuist ten huwelijk gevraagd door je grote liefde! Natuurlijk zeg je ja! Je blik glijdt van het gezicht van je geliefde naar de mooie ring die voor je neus in een doosje wordt gepresenteerd. Met die ring om je vinger wordt de verloving écht bezegeld. Maar dan slaat de twijfel toe. Aan welke hand draag je een verlovingsring nou ook alweer?

 8. Aan welke hand draag je de trouwring?

  Aan welke hand draag je de trouwring?

  Dit is een artikel gewijd aan de trouwring, de symboliek die erachter schuilt en de geschiedenis van het sieraad. We staan stil bij het betekenisvolle gebaar van het omschuiven van de ring aan de hand van je geliefde tijdens het afleggen van de trouwbelofte. De linkerhand, of was het nou de rechter? En daar is de vraag die veel mensen zich ineens stellen vlak voordat ze gaan trouwen. Draag je de trouwring links of rechts?

8 producten(en)