Trouwblog

 1. De beste trouwfoto's; ideeën en inspiratie

  De beste trouwfoto's; ideeën en inspiratie

  Je bruiloft is één van de belangrijkste en mooiste dagen uit je leven. Een dag waar je later met veel plezier aan terug zult denken. Dat kan nog beter als je mooie trouwfoto's laat maken. Een fotoalbum met daarin de mooiste foto's van jullie speciale dag is een prachtige tastbare herinnering waar je later nog met plezier doorheen bladert. Wie weet doe je dat over een x-aantal jaren zelfs samen met je kleinkinderen, of achterkleinkinderen!

 2. In ondertrouw gaan; wat is dat?

  In ondertrouw gaan; wat is dat?

  Je ziet het wel eens in films. Een stel rijdt langs een kapel in Las Vegas en laat zich (vaak beschonken) spontaan in de echt verbinden door een Elvis Presley look-a-like. Lachen, maar voor ons Nederlanders zou zo'n huwelijk niet geldig zijn als we dit niet twee weken van tevoren hadden aangevraagd bij de gemeente van één van de twee van het bruidspaar. In ondertrouw gaan noemen we dat en daarvoor moet je naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Dat is verplicht, tenminste, dat was het tot 2015.

 3. Wat is een elopement bruiloft?

  Wat is een elopement bruiloft?

  "Let's Elope!" Misschien heb je deze uitspraak wel eens gehoord in een romantische film of serie uit de Verenigde Staten. Elopement is daar namelijk een bekend begrip. Het wordt gebruikt als een stel er tussenuit knijpt om met zijn tweetjes te trouwen, zonder dat er iemand bij is. Een spontaan bezoek aan een kapel in Las Vegas waar het "elopende" stel wordt getrouwd door een nep Elvis is in de filmwereld aan de orde van de dag.

 4. Trouwgelofte

  Trouwgelofte

  Daar sta je dan, samen voor het altaar. Klaar om elkaar het ja-woord te geven. Maar waar zeg je eigenlijk ja op? Wat houdt het huwelijk dat jullie aangaan eigenlijk in? Een trouwgelofte, of trouwbelofte zoals het ook wel wordt genoemd, is hetgeen wat jullie elkaar beloven als je gaat trouwen. Je kunt de trouwgelofte zelf schrijven en uitspreken, of door de ambtenaar van de burgerlijke stand laten samenstellen. Na het uitspreken van de trouwgelofte wordt de vraag gesteld waar jij ja (of nee) moet antwoorden: "Voornaam & achternaam partner 1 - neem je aan tot je wettige echtgenote 'voornaam en achternaam partner 2' en verklaar je getrouw alle plichten te vervullen die de wet aan de huwelijkse staat heeft verbonden? Wat is hierop jouw antwoord?"

 5. Goedkoop trouwen? Hier kun je op besparen (en hier beter niet op)!

  Goedkoop trouwen? Hier kun je op besparen (en hier beter niet op)!

  Een bruiloft is het meest romantische feest dat je in je leven zult geven. Natuurlijk trek je alles uit de kast om er een topdag van te maken. Maar trouwen kan best prijzig zijn. Misschien kom je er tijdens het plannen van jullie trouwdag achter dat de mooiste dag ook meteen de duurste dag uit jullie leven wordt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want je wilt na je bruiloft niet meteen met geldzorgen zitten. Gelukkig zijn er een heleboel mogelijkheden om je bruiloft een stuk goedkoper te maken. We zetten alle slimme tips daarvoor voor je op een rij. Maar we kijken ook even naar de zaken waarop je beter niet kunt besparen. Want niet alles is in geld uit te drukken.

 6. Gevraagd als bruidsmeisje? Dit is wat er allemaal van je verwacht wordt

  Gevraagd als bruidsmeisje? Dit is wat er allemaal van je verwacht wordt

  De bruid heeft jou gevraagd bruidsmeisje te zijn bij een huwelijk. Wat een enorme eer! Natuurlijk zeg je meteen ja als je zoiets bijzonders gevraagd wordt. Maar wat houdt deze belangrijke functie nou eigenlijk in? Wat wordt er allemaal van je verwacht en wanneer begint je taak als bruidsmeisje precies? In dit artikel lees je alles over de belangrijkste steunpilaar van de bruid: het bruidsmeisje.

 7. Wat kost een bruidstaart

  Wat kost een bruidstaart

  Als je bezig bent met de voorbereidingen van je bruiloft probeer je natuurlijk zo goed mogelijk de kosten in kaart te brengen. Een anderhalve meter hoge bruidstaart, versierd met ruim 2000 diamanten die samen zo'n 2.046 karaat zijn. Een Britse juwelier uit Liverpool maakt samen met een bakker uit Chester in 2013 de duurste bruidstaart ter wereld, voor de The National Gay Wedding Show in Liverpool. De prijs van de taart? Maar liefst 37 miljoen euro! We durven te wedden dat je bij het bedrag achter je bruidstaart geen 37 miljoen euro hebt gezet (zo wel, dan lucky you!).

 8. Het burgerlijk huwelijk; wat betekent dat nou eigenlijk?

  Het burgerlijk huwelijk; wat betekent dat nou eigenlijk?

  Allereerst gefeliciteerd! Je bent vast niet voor niets op deze pagina terecht gekomen dus jij of iemand die je kent stapt waarschijnlijk binnenkort in het huwelijksbootje. Hartstikke leuk!

 9. Trouwring graveren? Er is meer mogelijk dan je denkt!

  Trouwring graveren? Er is meer mogelijk dan je denkt!

  Bij het uitzoeken van trouwringen denk je misschien het eerste aan de keuze van het materiaal van de ring, de maat van de ring en de kleur. Maar heb je ook nagedacht over het laten graveren van de trouwring? Een gravure in de trouwring laten zetten is dé manier om de door jou uitgezochte ring nog persoonlijker te maken.

 10. Wat kost een bruiloft?

  Wat kost een bruiloft?

  De belangrijkste kosten op een rij en tips om te besparen

  Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Wat een ontzettend leuke en spannende tijd gaan jullie tegemoet. De eerste momenten na het aanzoek leef je op een roze wolk en dat is heerlijk. Geniet er maar lekker van! Maar er komt een moment dat die roze wolk iets lichter roze wordt en je toch ook echt even de "zakelijke" kant van de bruiloft moet bekijken. Want zoals je misschien wel weet, een bruiloft kost geld.

Producten 1 tot 10 van 17 in totaal

Pagina