Trouwblog

 1. Trouwgelofte

  Trouwgelofte

  Daar sta je dan, samen voor het altaar. Klaar om elkaar het ja-woord te geven. Maar waar zeg je eigenlijk ja op? Wat houdt het huwelijk dat jullie aangaan eigenlijk in? Een trouwgelofte, of trouwbelofte zoals het ook wel wordt genoemd, is hetgeen wat jullie elkaar beloven als je gaat trouwen. Je kunt de trouwgelofte zelf schrijven en uitspreken, of door de ambtenaar van de burgerlijke stand laten samenstellen. Na het uitspreken van de trouwgelofte wordt de vraag gesteld waar jij ja (of nee) moet antwoorden: "Voornaam & achternaam partner 1 - neem je aan tot je wettige echtgenote 'voornaam en achternaam partner 2' en verklaar je getrouw alle plichten te vervullen die de wet aan de huwelijkse staat heeft verbonden? Wat is hierop jouw antwoord?"

 2. Goedkoop trouwen? Hier kun je op besparen (en hier beter niet op)!

  Goedkoop trouwen? Hier kun je op besparen (en hier beter niet op)!

  Een bruiloft is het meest romantische feest dat je in je leven zult geven. Natuurlijk trek je alles uit de kast om er een topdag van te maken. Maar trouwen kan best prijzig zijn. Misschien kom je er tijdens het plannen van jullie trouwdag achter dat de mooiste dag ook meteen de duurste dag uit jullie leven wordt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want je wilt na je bruiloft niet meteen met geldzorgen zitten. Gelukkig zijn er een heleboel mogelijkheden om je bruiloft een stuk goedkoper te maken. We zetten alle slimme tips daarvoor voor je op een rij. Maar we kijken ook even naar de zaken waarop je beter niet kunt besparen. Want niet alles is in geld uit te drukken.

 3. Gevraagd als bruidsmeisje? Dit is wat er allemaal van je verwacht wordt

  Gevraagd als bruidsmeisje? Dit is wat er allemaal van je verwacht wordt

  De bruid heeft jou gevraagd bruidsmeisje te zijn bij een huwelijk. Wat een enorme eer! Natuurlijk zeg je meteen ja als je zoiets bijzonders gevraagd wordt. Maar wat houdt deze belangrijke functie nou eigenlijk in? Wat wordt er allemaal van je verwacht en wanneer begint je taak als bruidsmeisje precies? In dit artikel lees je alles over de belangrijkste steunpilaar van de bruid: het bruidsmeisje.

 4. Wat kost een bruidstaart

  Wat kost een bruidstaart

  Als je bezig bent met de voorbereidingen van je bruiloft probeer je natuurlijk zo goed mogelijk de kosten in kaart te brengen. Een anderhalve meter hoge bruidstaart, versierd met ruim 2000 diamanten die samen zo'n 2.046 karaat zijn. Een Britse juwelier uit Liverpool maakt samen met een bakker uit Chester in 2013 de duurste bruidstaart ter wereld, voor de The National Gay Wedding Show in Liverpool. De prijs van de taart? Maar liefst 37 miljoen euro! We durven te wedden dat je bij het bedrag achter je bruidstaart geen 37 miljoen euro hebt gezet (zo wel, dan lucky you!).

 5. Het burgerlijk huwelijk; wat betekent dat nou eigenlijk?

  Het burgerlijk huwelijk; wat betekent dat nou eigenlijk?

  Allereerst gefeliciteerd! Je bent vast niet voor niets op deze pagina terecht gekomen dus jij of iemand die je kent stapt waarschijnlijk binnenkort in het huwelijksbootje. Hartstikke leuk!

 6. Trouwring graveren? Er is meer mogelijk dan je denkt!

  Trouwring graveren? Er is meer mogelijk dan je denkt!

  Bij het uitzoeken van trouwringen denk je misschien het eerste aan de keuze van het materiaal van de ring, de maat van de ring en de kleur. Maar heb je ook nagedacht over het laten graveren van de trouwring? Een gravure in de trouwring laten zetten is dé manier om de door jou uitgezochte ring nog persoonlijker te maken.

 7. Wat kost een bruiloft?

  Wat kost een bruiloft?

  De belangrijkste kosten op een rij en tips om te besparen

  Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Wat een ontzettend leuke en spannende tijd gaan jullie tegemoet. De eerste momenten na het aanzoek leef je op een roze wolk en dat is heerlijk. Geniet er maar lekker van! Maar er komt een moment dat die roze wolk iets lichter roze wordt en je toch ook echt even de "zakelijke" kant van de bruiloft moet bekijken. Want zoals je misschien wel weet, een bruiloft kost geld.

 8. "Wil je met me trouwen?" Zo doe je een huwelijksaanzoek

  "Wil je met me trouwen?" Zo doe je een huwelijksaanzoek

  Ze noemen het niet voor niets "de grote vraag": Wil je met me trouwen?
  Het is voor veel mensen de belangrijkste vraag die ze ooit in hun leven gaan stellen. Het is een vraag die voor veel dingen staat: de liefde, het onvoorwaardelijke, trouw. En het is een vraag waarop je nooit zeker weet wat het antwoord zal worden totdat je hem daadwerkelijk stelt. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat komt er allemaal kijken bij een huwelijksaanzoek? Wat zijn de verwachtingen van je partner? Wat mag je niet vergeten? Wat moet je doen en wat moet je vooral niét doen? In dit artikel geven we tips en helpen we je ervoor te zorgen dat jouw huwelijksaanzoek straks vlekkeloos verloopt.

 9. Een bruiloft plannen: Het grote 10-stappenplan voor een stressloze huwelijksdag

  Een bruiloft plannen: Het grote 10-stappenplan voor een stressloze huwelijksdag

  Jullie hebben elkaar helemaal gevonden, zijn super verliefd en de hele wereld mag dat weten. Jullie gaan trouwen! In je hoofd heb je het lopen naar het altaar of het wachten ervoor op je wederhelft misschien al heel vaak afgespeeld. In het bijzijn van je familie en vrienden schuiven jullie elkaar de ringen om en bevestigen jullie de ceremonie met een mooie kus. En dan is het tijd voor het grote huwelijksfeest om het heugelijk feit te vieren met de mensen die je het meest dierbaar zijn. Er is taart, er wordt gedanst, geproost en met zijn tweeën vertrekken jullie na de huwelijksnacht op huwelijksreis. In je hoofd is alles al geregeld, maar in het echt moet je na het aanzoek nog beginnen met het plannen van je bruiloft. De ringen, de taart, de fotograaf, de jurk, de bloemen, tafelschikking, de locatie, het vervoer…..zodra je het allemaal begint op te sommen kan het plannen van een bruiloft nogal overwhelming zijn. Geen paniek! Haal maar even rustig adem. We gaan je helpen.

 10. Trouwring verloren, wat nu?

  Trouwring verloren, wat nu?

  Het is misschien wel een van de belangrijkste sieraden die je ooit in je leven zult dragen, je trouwring. Niet alleen is het sieraad vaak prijzig maar er hangt ook een enorme emotionele waarde aan die niet in geld uit te drukken is. Hoe zuinig je er ook op bent, het kan altijd gebeuren dat je je trouwring verliest of dat het sieraad gestolen wordt. Het is de angst van iedereen die pas getrouwd is maar ook als je jouw trouwring al jaren draagt kun je hem zomaar verliezen. Je voelt even aan je ringvinger en ineens is daar een leegte die je al lang niet meer gevoeld hebt. Een schok maakt zich van je meester en de paniek slaat toe. Wat nu? Wat moet je eigenlijk doen als je je trouwring verliest?

Producten 1 tot 10 van 14 in totaal

Pagina