Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid main Verantwoordelijkheid main Verantwoordelijkheid main
Conflictvrije diamanten

Conflictvrije diamanten

Ledere diamant die in een AURONIA-ring wordt gezet, voldoet aan de richtlijnen van het Kimberley-proces. Dit proces gaat de handel met zogenaamde bloeddiamanten tegen door middel van officiële certificaten over de oorsprong van de steen. We werken principieel niet samen met edelsteenhandelaren uit oorlogsgebieden. Verder kopen wij geen diamanten in die met kinderarbeid gewonnen worden. Onze inkoopkanalen zijn transparant en ethisch zuiver. Daar kun je op vertrouwen.

Verantwoorde verwerking van edelmetalen

Verantwoorde verwerking
van edelmetalen

We hebben bewust gekozen voor herverwerkte edelmetalen in plaats van nieuwe metalen waarvoor bij het delven veel energie en chemicaliën worden verbruikt. Tussen gedolven en herverwerkte edelmetalen bestaat geen kwaliteitsverschil. Wel is er een groot verschil in het effect op het milieu: het proces van herverwerking is een stuk milieuvriendelijker en verbruikt duidelijk minder CO2. Als je voor een ring van AURONIA kiest, kies je ook voor een sieraad uit ethisch en ecologisch verantwoorde productie.

Verantwoordelijke partners

Verantwoordelijke partners

Alle partnerfirma's met wie we voor de productie van onze ringen samenwerken, produceren eveneens in Duitsland. Iedere leverancier behoort tot de besten op zijn gebied en onderscheidt zich door betrouwbaar vakwerk. De affinerie Heimerle & Meule levert het ruwe materiaal voor onze ringen. In een speciaal proces worden de ringen sterk verdicht, waarmee ze de basis vormen voor jouw persoonlijke ontwerp. Onze draai- en freesmachines kopen we van marktleider Benzinger. Voor AURONIA en onze partners geldt: een verantwoorde omgang met natuurlijke hulpbronnen is de basis voor iedere stap in de productie.

Faire werkomstandigheden

Faire werkomstandigheden

Hoge standaards bepalen ook de omgang met onze medewerkers. Een eerlijk loon, waardering en een respectvolle omgang met onze vaklui vormen voor AURONIA de basis voor uitstekende prestaties. We investeren voortdurend in de verdere kwalificering van onze medewerkers. Als opleidingsbedrijf hechten we er bovendien veel waarde aan, leerlingen ons vak te leren. We versterken de regio als verantwoordelijke werkgever en bieden permanente, toekomstgerichte banen. Zo blijft ‘Made in Germany’ ook in de toekomst een betrouwbare belofte.