Trouwringen Goud

Trouwringen Goud

5008 Producten

5008 Producten

Pagina
Sorteer op
  • Sorteer op:Aanbeveling
  • Prijs
  • Aanbeveling

Trouwringen Goud

5008 Producten

Trouwringen van goud

Een cirkel heeft geen begin en geen einde. Trouwringen symboliseren daarom een eeuwig partnerschap. Reeds in vroegere eeuwen hadden mensen een idee van wat het dragen van een trouwring voor hen betekende. De eerste ringen waren gemaakt van mammoetivoor, maar stonden ook toen al (21.000 jaar voor onze tijd) voor de oneindigheid van liefde. De gouden trouwringen zoals wij ze kennen bestaan sinds ongeveer de tweede eeuw voor Christus. Sindsdien zijn ze stevig verankerd in onze visie van perfect huwelijk als een symbool van trouw. U kunt bij AURONIA kiezen uit diverse legeringen: onze goedkope trouwringen van 8 karaat goud, trouwringen van 9 karaat goud, trouwringen van 14 karaat goud, trouwringen van 18 karaat goud en trouwringen van 22 karaat goud.

Ons grote assortiment biedt voor elk wat wils

AURONIA biedt u een grote selectie van hoogwaardige gouden trouwringen sets, die zijn vervaardigd met behulp van de nieuwste technologie&eml;n en traditioneel vakmanschap. Met gouden ringen om uw vingers kunt u uw wederzijdse toewijding aan elkaar prachtig uitdragen, want dit kostbare materiaal staat voor tijdloze waardevastheid. Zo klassiek en traditioneel als het materiaal is, kan het nog steeds op vele manieren worden gecombineerd. Niet in de laatste plaats dankzij deze eigenschap heeft goud zijn status als het perfecte edelmetaal in de moderne juwelenproductie behouden. De beste basis voor het maken van een hoogwaardig symbool van de belofte van uw eeuwige liefde.

De eigenschappen van goud

Om de waarde van goud te begrijpen, helpt het om u zich een kubus voor te stellen die gevuld kan worden met de totale hoeveelheid (geraffineerd) goud in de wereld: deze zou dan zijdes van slechts 21 meter hebben. Dit toont aan hoe zeldzaam goud is en maakt het een van de meest waardevolle edelmetalen ter wereld. Maar naast deze exclusiviteit heeft goud drie belangrijke kenmerken: het heeft een hoge dichtheid in vergelijking met andere metalen. Bovendien is goud zeer goed bestand tegen corrosie, waardoor het uitermate interessant is voor het maken van sieraden. Omdat het ook een van de meest smeedbare metalen ter wereld is, aangezien het erg ver kan worden uitgerekt, kan het worden gebruikt om prachtige trouwringen te maken. Na bewerking blijven ze een leven lang bij hun eigenaar, omdat goud niet alleen de duurzaamheid symboliseert, maar ook dit principe heeft verworven.

Aanwezigheid en winning van goud

Goud wordt meestal als verbinding aangetroffen in de natuur: in de vorm van goudchloride (AuCl3) of goudchloridezuur (HAuCl4). Het wordt gevonden in verbinding met pyriet, kwarts of andere mineralen. Het wordt zelfs in zeewater gevonden. Er is echter nog geen economisch haalbaar proces uitgevonden om het uit deze bron te verwijderen. Goud wordt wereldwijd gewonnen in kleine hoeveelheden. Maar het grootste deel van de goudwinning van tegenwoordig komt uit China, op de voet gevolgd door Australië. Rusland, de VS, Canada en Peru spelen ook een belangrijke rol bij de winning van de kostbare grondstof. Tegenwoordig wordt in twee jaar tijd een grotere hoeveelheid goud gewonnen dan in de hele Middeleeuwen. De vraag naar het edelmetaal blijft aanwezig.

Goud: de lange weg van het heelal naar de trouwring aan onze hand

Al eeuwenlang worden er pogingen ondernomen om kunstmatig goud te produceren. De alchemisten brachten destijds vaak de helft van hun leven door in hun lab. Op deze manier werd ook porselein in 1707 uitgevonden door Friedrich Johann Böttger, bij wijze van spreken per ongeluk. Hij wou namelijk eigenlijk goud produceren. Het heeft zijn koning August de Sterke echter wel rijk gemaakt. Daarom werd porselein ook wel het witte goud genoemd.

Tegenwoordig kan men daadwerkelijk kunstmatig goud produceren: in de deeltjesversneller of een kernreactor kan platina of kwik worden omgezet in goud. Winstgevend zijn deze methoden echter geenszins.

Het goud dat we vandaag de dag kennen, is waarschijnlijk vanuit het heelal naar ons toe gekomen. Meteorieten troffen de aarde en brachten het mee. Goud ontstaat wanneer massieve sterren aan het einde van hun leven ontploffen als een supernova. Vanwege de extreme omstandigheden (kernfusies) veranderen de protonen en atoomnummers van de ontstane elementen. Palladium wordt bijvoorbeeld zilver en platina wordt goud. Dit goud werd vervolgens naar de aarde geslingerd en zonk naar de aardkern. Nadat de aarde ongeveer 4,4 miljard jaar geleden een stevige korst begon te vormen, hoopte het goud uit het heelal zich op het aardoppervlakte op. Door tektonische verschuivingen en andere invloeden vinden we het tegenwoordig in de bovenste rotslagen en ook in het water.

Gouden tijden voor de liefde

Met zo'n groot en gevarieerd assortiment is het niet altijd gemakkelijk om twee meningen in een trouwring te verenigen. U zult bij AURONIA trouwringen vinden in de 8 karaat, 9 karaat, 14 karaat, 18 karaat en 22 karaat goud. Dit getal geeft het goudgehalte van het totale metaal aan, waarbij 24 karaat puur goud is. Er wordt tegenwoordig ook gebruik gemaakt van een klassering in zuiverheidsgraden (333, 375, 585, 750 en 916). Maar dat is niet uw enige keuze - u kunt ook zelf kiezen wat voor u de perfecte combinatie van steenzetting, groeven, treden, gravure of oppervlakteafwerking van de ringen is. Wilt u deze het liefst hoogglans gepolijst of met een ijsmat oppervlak? Of moeten ze juist worden gezandstraald of satijnmat worden afgewerkt? Alles is mogelijk. Zo blijft er niets te wensen over bij uw ontwerpideeën voor de ideale trouwring.

Trouwringen van geelgoud - de tijdloze klassieker

Veel stellen denken als eerste aan de klassieke geelgouden trouwringen als ze het over gouden ringen hebben. Dat komt omdat deze modellen lange tijd de enige trouwringen waren die er bestonden. Geelgoud is een goudlegering met een gedeelte zilver en koper, wat de sieraden zijn karakteristieke kleur geeft. De toegevoegde edelmetalen zorgen ervoor dat het goud een goede hardheid krijgt, wat absoluut noodzakelijk is voor ringen. Hierdoor worden ze geschikt voor dagelijks gebruik en gaan ze lang mee. Ongeacht of uw tijdloze metgezellen nou stralen in goudoranje of lichtgeel, met geelgouden ringen kiest u voor de klassieker onder de goudtinten. Tegenwoordig varieert niet alleen de zuiverheid tussen 8 karaat en 22 karaat geelgoud, ook het ontwerp van onze sieraden varieert van elegant en bescheiden tot opvallend en zeer modern. AURONIA heeft de juiste trouwring voor elke smaak.

Trouwringen van witgoud - klassiek modern in de toekomst

Sinds enkele decennia veroveren witgouden trouwringen steeds vaker de harten van pas verloofde stellen. De legering van deze ringen wordt gevormd door de toevoeging van palladium en een kleine hoeveelheid zilver, die het goud een lichte verkleuring geeft. Het resultaat is een tint met een wit-zilverachtige glans, die door zijn liefhebbers wordt gewaardeerd als bijzonder stijlvol en modern. Omdat deze kleur ook heel discreet is, kunnen de ringen ideaal worden gecombineerd met andere sieraden. Bij AURONIA vindt u witgouden trouwringen in 8 karaat, 9 karaat, 14 karaat en 18 karaat. Het materiaal is bijzonder duurzaam en is uitermate geschikt voor een opvallende steenzetting, omdat zijn eenvoud een diamant kan heel goed laat uitkomen. Overtuig uzelf van de duurzaamheid van deze ringen en vind de "als-voor-u-gemaakte" trouwringen van witgoud in ons ruime assortiment.

Trouwringen van roodgoud - waardeer het buitengewone

Wie kiest voor roodgouden trouwringen houdt van iets bijzonders. De typische kleur ontstaat uit de legering van goud met koper. Bovendien bevat het een zeer klein aandeel zilver en zink. Deze prachtige kleur wordt meestal gekozen door stellen die op zoek zijn naar iets unieks, omdat het de uniciteit van hun liefde symboliseert. Als gevolg daarvan heeft roodgoud in de loop der jaren een vaste plaats gekregen in de sieradenproductie, omdat het staat voor individualiteit en moderne flair. Bij AURONIA vindt u trouwringen in 8 karaat, 9 karaat, 14 karaat en 18 karaat roodgoud. Deze sieraden kunnen nog mooier gemaakt worden door een edelsteen of gravure toe te voegen. Laat u meeslepen door de speciale, harmonieuze kleuren van de roodgouden ringen en kies voor het buitengewone.

Trouwringen van rose goud - hippe hebbedingen

Een rose gouden trouwring flatteert elke huidskleur met zijn warme glans. Daarom zijn deze sieraden de laatste jaren steeds populairder geworden. Kies voor de modieuze rosé gouden trouwringen, die hun elegante kleur krijgen van de legering met zilver en koper. Bij AURONIA vindt u ringen gemaakt van dit prachtige materiaal in de klassen 9 karaat, 14 karaat en 18 karaat. Het chique edelmetaal zal ieders aandacht trekken en uw trouwringen echt laten stralen. Hip en tegelijkertijd subtiel, zal rosé goud u overtuigen van zijn prachtige kleuren.

Multicolor trouwringen

Wanneer twee goede dingen samenkomen, zoals het geval is in het huwelijk, wordt er iets nieuws en unieks gecreëerd. Dit geldt ook voor onze bicolor trouwringen, die te vinden zijn in het enorme assortiment van AURONIA. Trouwringen met twee kleuren: of u nu kiest voor geelgoud met witgoud of rose goud met witgoud, deze ringen bieden volop ruimte voor bijzondere ontwerpen. Ook met onze driekleurige ringen kunt u klasse tonen en het bijzondere van uw verbinding benadrukken. Met groeven, treden of edelstenen worden nieuwe, moderne vormen gecreëerd die aansluiten bij uw persoonlijke smaak. Bij tweekleurige ringen is de symbolische kracht bijzonder sterk: beide delen worden een geheel. Dus waarom combineert u geen twee kleuren in een trouwring als u de kans krijgt? Ten slotte wordt een huwelijk verrijkt door de verschillen tussen de twee partners die zich combineren in een gemeenschappelijke liefde.

Bijzondere trouwringen

Degenen die niet vinden wat ze zoeken in ons grote assortiment, hebben ook de mogelijkheid om hun eigen persoonlijke trouwring te ontwerpen met onze trouwring configurator. Met behulp van de trouwring configurator kan dit eenvoudig vanuit huis worden gedaan. U kunt hiermee als paar samen een mooi ontwerp maken en direct naar het resultaat kijken met de full-screen modus. U kunt dus zelf bepalen of bijvoorbeeld een trouwring van goud met een diamant in gladomzetting iets voor u is. Zelfs groeven en treden kunnen dankzij de moderne technologie snel in beeld gebracht worden. U kunt dus individuele trouwringen ontwerpen naar uw smaak, unieke sieraden volgens uw speciale ontwerp.