Trouwringen Zilver

Trouwringen Zilver

247 Producten

247 Producten

Pagina
Sorteer op
  • Sorteer op:Aanbeveling
  • Prijs
  • Aanbeveling

Trouwringen Zilver

247 Producten

Trouwringen zilver

Sinds de oudheid wordt zilver het "metaal van de maan" genoemd. Net zoals het edelmetaal hield het hemellichaam dankzij zijn prachtige glans de mensen toen al in zijn grip . De stralen van de maan kunnen u ook vandag nog in een zilveren trouwring tegemoetschijnen, wanneer u er voor kiest om uw liefde in een symbool van dit materiaal te vereeuwigen. Het gebruik van zilver is bijna net zo oud als de mensheid zelf: sinds de vijfe eeuw voor Christus wordt het in culturen over de hele wereld verwerkt tot kostbare sieraden. Steeds nieuwe variaties in vorm en kleur maken zilver ook interessant voor de productie van trouwringen.

De eigenschappen van zilver

Trouwringen van zilver kunnen de aandacht trekken zonder daarbij bijzonder opdringerig te zijn. Hun elegante en smaakvolle uitstraling blijft behouden, zowel bij een glanzend als bij een gematteerd ringoppervlak. Bij AURONIA werken we met zilver in de zuiverheid 925, ook wel sterling zilver genoemd. Deze legering is voor het grootste deel gemaakt van het edelmetaal en wordt bovendien versterkt door de toevoeging van koper. Veel klanten zijn bang dat zilveren ringen, net zoals sommig zilveren bestek, kunnen verkleuren bij het dagelijks gebruik. Dit wordt echter voorkomen door een extra rhodiumlaag, die uw toekomstige trouwringen beschermt tegen aanslag. Doordat het zilver door deze beschermende laag niet in contact komt met zuurstof, zullen er jarenlang geen onaangename donkere verkleuringen op de zilveren ringen ontstaan. Een ander pluspunt van deze ringen is hun gewicht: zilveren ringen zijn licht en daarom comfortabel om te dragen, zelfs als uw partner normaal gesproken geen ringdrager is.

Op basis van al deze eigenschappen is zilver al eeuwenlang populair voor het maken van sieraden. Bovendien is het relatief goedkoop in vergelijking met de metaalprijs van witgoud. Dat is de reden waarom veel stellen kiezen voor zilveren modellen: ze combineren hoge kwaliteitsnormen met een goede prijs. De vormbaarheid van het edelmetaal draagt in belangrijke mate bij aan het feit dat talloze variaties in het ontwerp mogelijk zijn. Of uw zilveren trouwring nu mat of gepolijst is, met of zonder stenen, opvallend of eenvoudig - voor elke smaak is in ons grote assortiment het perfecte sieraad te vinden.

Geschiedenis en winning van zilver

Nadat men in Duitsland en Tirol in de Middeleeuwen grote hoevelheden zilver had gewonnen, werd de markt met de ontdekking van Amerika in de vijftiende eeuw nog verder uitgebreid. Bovendien werd Japan in de zestiendee eeuw ook een exporteur van zilver. Net als toen word vandaag de dag het grootste gedeelte van het zilver gewonnen uit zilvererts. Zilvererts komt meestal in een verbinding met lood, koper en zinkertsen in de bodem voor. Het winnen van zilver is ondertussen uitgebreid tot over de hele wereld. In 2015 werd in Mexico met 5370 ton de grootste hoeveelheid van het edelmetaal gewonnen. Peru staat met 3850 ton zilverwinning op de tweede plaats. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is de hoeveelheid gewonnen zilver meer dan verdubbeld. Als gevolg hiervan verwachten onderzoekers dat de bronnen van de kostbare grondstof op een gegeven moment worden uitgeput. Er wordt echter ook aangenomen dat door het recyclen van bepaalde zilverhoudende elektrische apparaten en artikelen (zoals röntgenfilms of batterijen) op den duur een deel van het winnen afgebouwd kan worden. Zonder deze recycling gaat men er op basis van gegevens uit de U.S. Geological Survey uit 2013 van uit dat de zilvervoorraad in ongeveer twintig jaar uitgeput kan zijn. Des te waardevoller is dit hoogwaardige metaal, waarvan de waarde de komende decennia mogelijk nog verder zal toenemen.

Zilveren ringen in verschillende uitvoeringen

Bij AURONIA vindt u trouwringen van zilver in verschillende uitvoeringen: breed of smal, goedkoop of exclusief, met speciale versieringen of eenvoudig en simpel. Bijna elke vorm is mogelijk. Maak gebruik van onze trouwring configurator en beslis zelf of uw trouwringen versierd moeten worden met stenen of liever puur in hun oorspronkelijke schoonheid moeten stralen. Veel klanten hebben een positieve ervaring met trouwringen van zilver. Ze vormen namelijk niet alleen een voordelig alternatief voor andere modellen, maar kunnen tegelijkertijd door hun veelzijdigheid alle mogelijke uitdrukkingsvormen aannemen. Kies zelf of u uw trouwringen bijzonder modern wilt maken met treden of groeven, of bijvoorbeeld een persoonlijke gravure uw zilveren ringen tot volledig individuele sieraden moet maken.

Mooie bicolor ringen met zilver

Ook in de kleur van uw trouwringen worden er geen grenzen gesteld. Zilver gaat als helder edelmetaal goed samen met donkere, warme tonen. Zo ontstaan prachtige bicolor ringen in zilver / roodgoud of zilver / rosé goud. Ook het contrast tussen zilver en (geel)goud is heel modern en geeft uw ringen een extravagante toets. Tweekleurige ontwerpen kunnen op elk moment worden gemaakt via onze configurator. Op deze manier kan uw idee van een perfecte trouwring gemakkelijk worden vertaald in het daadwerkelijke, unieke sieraad waar u tot nu toe alleen maar van kon dromen.

Ringen van zilver met edelstenen

Het ingetogen zilver is perfect voor een bijzondere steenzetting. In onze trouwringen schitteren zirkonia stenen of diamanten. Dit creëert opwindende modellen die het oog van de toeschouwer trekken. Naast het soort steen kunt u ook de grootte en kwaliteit bepalen. Wat dacht u van een zilveren ring met een prachtige briljant geslepen steen? Ook de moderne en ongebruikelijke Princes- of Baguette-vormen zijn beschikbaar. Bovendien kunt u natuurlijk zelf bepalen hoe de stenen op uw trouwring moeten worden aangebracht. Of ze nu in gladomzetting, pavé zetting of railzetting worden aangebracht, de zachte glans van het zilver wordt extra versterkt met een steen en straalt nu echt als het kostbare symbool dat uw liefde verdient.

De juiste keuze voor een heel leven

Een trouwring van zilver voor man en vrouw is een sieraad dat u gedurende uw hele leven vergezelt. Met de zilveren ringen van AURONIA heeft u de mogelijkheid om het perfecte model te vinden dat het beste aansluit bij uw smaak. Dit edelmetaal maakt diverse ontwerpen mogelijk en daarom kunnen zilveren trouwringen zeer modern, extravagant, maar ook klassiek en ingetogen zijn. De ideale metgezellen voor uw gezamenlijke leven als bruidspaar zijn voor u beschikbaar in onze winkel.