Trouwringen Palladium

Trouwringen Palladium

741 Producten

741 Producten

Pagina
Sorteer op
  • Sorteer op:Aanbeveling
  • Prijs
  • Aanbeveling

Trouwringen Palladium

741 Producten

Palladium trouwringen: uitstekende kwaliteit tegen zeer goede prijzen

Ringen die een huwelijksbelofte bezegelen moeten het bruidspaar hun hele leven vergezellen. Daarom is hun uitstekende kwaliteit cruciaal. De palladium trouwringen van AURONIA zijn te vinden in de zuiverheidsgraden palladium 500, Palladium 585 en Palladium 950 en volledig volgens uw individuele wensen in moderne of klassieke ontwerpen. Deze trouwringen voldoen aan zeer hoge normen van kwaliteit en duurzaamheid. Daarom wordt palladium steeds populairder als materiaal voor kostbare sieraden.

Eigenschappen van palladium trouwringen

Palladium behoort tot de platinagroep en op het eerste gezicht is er nauwelijks een verschil met het duurdere edelmetaal platina. Hiermee deelt palladium de eigenschap dat het zeer duurzaam is. Palladium is echter veel lichter en goedkoper dan platina. Andere positieve eigenschappen zoals een goede bescherming tegen aanslag, kleurechtheid en een lage krasgevoeligheid maken palladium een populair materiaal bij de productie van juwelen. Dit metaal oxideert niet in de lucht en de duurzaamheid van het materiaal maakt het zo aantrekkelijk voor de productie van trouwringen. Palladium is ook bijzonder resistent na verwerking en dus is slijt dus niet snel. De grijs-zilveren glans gaat vele jaren mee en draagt bij aan de hoge kwaliteit van ringen gemaakt van dit materiaal. Natuurlijk vindt u ook ringen van het edelmetaal platina in ons assortiment: trouwringen platina.

Oorsprong en samenstelling van het metaal

Sinds de ontdekking in 1803 door William Hyde Wollaston, wordt palladium in de scheikunde als element 46 aangeduid. Het werd in Zuid-Amerika gevonden tijdens het oplossen van ruw platinaerts in koningswater en door de toevoeging van kwikcyanide door de chemicus verwerkt tot het metaal dat we nu kennen. Zijn relatief lage smeltpunt vergeleken met andere platinametalen zorgde ervoor dat het steeds belangrijker werd bij de productie van sieraden. Palladium wordt als een zeer zeldzaam element beschouwd. In Australië, de Oeral, Ethiopië en Noord- en Zuid-Amerika zijn er nog steeds afzettingen van het metaalachtige palladium en palladiumhoudende legeringen. Deze natuurlijke bronnen zijn echter grotendeels uitgeput en palladium wordt daarom hoofdzakelijk gewonnen uit koper-, lood-, zilver- en nikkelertsen. Rusland is de grootste producent van palladium, met een productie van ongeveer 40% van de wereldmarkt.

Legeringen met palladium

Zuiver palladium is zeer zeldzaam omdat alle metalen uit de platinagroep vergelijkbare chemische eigenschappen hebben en dus aan elkaar verbinden. Dit bemoeilijkte in de vorige eeuw de productie van sieraden van dit metaal. Tegenwoordig kan met moderne productiemethoden de gewenste zuiverheid bereikt worden. Bij AURONIA vindt u palladium ringen in de zuiverheid: palladium 500, 585 en 950. Zuiver palladium alleen zou te stug en inflexibel zijn om sieraden van te maken die graag en veel gedragen worden. Daarom werkt AURONIA met legeringen van palladium en zilver om de bewerkingsmogelijkheden te verbeteren. Onze palladium 950 ringen bevatten 95% palladium en geen zilver, maar enkel een kleine hoeveelheid koper, wolfraam en ruthenium.

Palladium trouwringen in het assortiment van AURONIA

Vanwege zijn eigenschappen is palladium bijzonder geschikt voor sieraden zoals trouwringen, die dagelijks worden gedragen en gebruikt. Onze collectie bevat veel ontwerpen voor trouwringen van palladium. Het moderne assortiment bestaat uit klassieke en luxueuze modellen. Met onze trouwring configurator kunt u uw droomring naar uw persoonlijke smaak ontwerpen. Kies uit verschillende fijne steenzettingen, bicolor of tricolor ontwerpen met andere edelmetalen of moderne treden en groeven. Palladium trouwringen hebben in combinatie met bijvoorbeeld roodgoud een bijzonder opvallende en elegante uitstraling. Als u uw ringen hiernaast nog een extraatje wilt geven, kunt u online een individuele gravure aan elk model toevoegen. Natuurlijk worden uw sieraden in onze fabriek exact aan uw maten aangepast. Of ze nu eenvoudig en smal, of breder en met verschillende matteringen uitgevoerd zijn, onze hedendaagse palladium trouwringen zullen dankzij het beste vakmanschap uw vingers en ogen laten stralen.

Onderhoudsinstructies voor palladium trouwringen

Dankzij hun duurzame materiaal hebben onze geharde palladium ringen weinig verzorging nodig. Toch kan er op ringen die dagelijks gedragen worden natuurlijk vuil ophopen. Mocht het nodig zijn om de ringen te reinigen, adviseert AURONIA om ze voorzichtig schoon te maken met een zachte borstel in een lauwwarm waterbad. Zo komt de wit-zilveren glans van de sieraden weer goed terug.

Duurzame metgezellen voor het hele leven

Palladium trouwringen zijn geschikt voor iedereen die op zoek is naar sieraden van de hoogste kwaliteit voor een goede prijs. Dankzij onze moderne ontwerptechnologieën, kunt u uw trouwringen aanpassen aan uw smaak en budget. De voordelen van palladium werden zowel vroeger als nu gewaardeerd door liefhebbers van geraffineerde sieraden, die het bijzondere op prijs stellen en de duurzaamheid van het materiaal zien als de optimale basis voor moderne ontwerpen en een verfijnde afwerking. Vereeuwig uw liefde in ringen van palladium, die net als uw huwelijk de jaren zullen doorstaan.