Verlovingsringen van AURONIA

Een verlovingsring is de in metaal gegoten belofte van twee geliefden om voor altijd bij elkaar te blijven. Deze vorm van de wederzijdse verklaring van trouw, die voortkomt uit de christelijke traditie, bestaat sinds de tweede eeuw na Christus. Met een verlovingsring beloven de partners dat ze binnenkort met elkaar in het huwelijk zullen treden. Het romantische symbool van goud, zilver, platina of palladium staat dus voor een gemeenschappelijke visie op de toekomst.

Bij AURONIA kunt u niet alleen online uw verlovingsring kopen, maar deze ook zelf ontwerpen. Met behulp van onze configurator zijn er geen grenzen voor de realisatie van uw individuele ideeën. Een verlovingsring kan net zo verschillend zijn als de mensen die dit bijzondere moment delen. Daarom is het nog belangrijker dat u de mogelijkheid heeft om uw ringen naar uw persoonlijke smaak te ontwerpen. Op deze manier vallen uw toekomstige juwelen op in hun uniciteit voor de zeer speciale verbinding tussen u en uw partner.

Omdat we onze bedrijfsprocessen hebben geoptimaliseerd, kunnen we verlovingsringen zo goedkoop aanbieden. Onze werkplaatsen combineren onze ervaring met toekomstgerichte hightech-technologie en de kennis van traditioneel vakmanschap. Onze hoogwaardige productie vindt plaats in Nordhorn, in de deelstaat Nedersaksen in Duitsland, en is gebaseerd op de overtuiging dat de beste kwaliteit tegen goede prijzen altijd zal prevaleren.

Vier vragen over uw persoonlijke verlovingsring

Het uitgebreide aanbod van AURONIA vereist een duidelijke visie van uw eigen verlovingsring. Hier zijn enkele vragen die u kunt beantwoorden bij het kiezen van de juiste ring:

  • Wilt u alleen een ring voor uw partner of geeft u de voorkeur aan twee individuele sieraden?
  • Welk steenzetting heeft u in gedachten?
  • Welk materiaal moet uw verlovingsring hebben?
  • Heeft u een idee voor de perfecte gravure van uw ring?

Kijk u rustig rond in ons assortiment. Misschien vindt u meteen wat u zoekt of wordt u geïnspireerd door de vele mogelijkheden voor uw eigen persoonlijke ontwerp, welke u later zelf in de configurator kunt samenstellen.

Verlovingsringen met waardevolle diamanten

De verlovingsring voor de vrouw wordt traditioneel versierd met een mooie steen. Natuurlijk kunnen ook herenringen deze toevoeging krijgen, maar vaak kiest de toekomstige bruidegom voor een eenvoudiger model. De meest bekende onder de verlovingsringen is de solitaire ring. Zoals de naam al aangeeft, is dit een ring met een enkele (solitair betekent enkel in het Frans) grote steen. Kenmerkend voor deze verlovingsring, die in 1886 voor het eerst werd ontworpen, is de speciale klauwzetting met pootjes die de steen (meestal een diamant) vasthouden.

U kunt ook andere unieke varianten vinden bij AURONIA, bijvoorbeeld verlovingsringen met stenen in een railzetting. De steenafmeting ligt net zoals de materiaalkeuze in uw handen. Laat uw verlovingsringen schitteren met een grote feilloze diamant of geniet van de sprankeling van een witte zirkonia. Onze diamanten zijn verkrijgbaar in briljant, prinsess of baguette snede. Niets trekt meer de aandacht dan de prachtige schittering van een bijzonder mooie diamanten ring. Dit is ook een leuk teken voor iedereen die nog niet weet van de verloving van een stel. Met de schittering van een diamant laat u de wereld uw grote gemeenschappelijke geluk zien.

Verlovingsringen voor hem en haar - Partners en hun gedeelde belofte

Net zo verschillend als de lengte van de verloving of de ideeën over het huwelijksfeest, kan de smaak in verlovingsringen zijn. Sommige stellen willen graag allebei een ring dragen, anderen geven de voorkeur aan de traditie, volgens welke de man zijn verloofde een ring geeft. Voor vrouwen vindt u tal van modellen in ons assortiment, die verschillende karakters en liefdesrelaties kunnen weerspiegelen. Als het een verlovingsring voor beide partners moet zijn, kan dit duo perfect worden gemaakt in onze configurator. Hier beslist u zelf of de ring van de man eenvoudiger moet zijn of dat hij misschien een soortgelijke steenversiering moet hebben als het model voor de toekomstige bruid.

Koppels kunnen ook overleggen wat de gemeenschappelijke elementen van hun twee verlovingsringen zouden moeten zijn. Dikwijls hebben de ringen hetzelfde materiaal, waarbij de herenring vrij eenvoudig is en de damesring meer versierd. Er worden hier geen grenzen gesteld aan uw persoonlijke smaak. In theorie kunt u alleen een gemeenschappelijke gravure kiezen als verbindend element en daarbij hele verschillende verlovingsringen kopen, aangezien u twee totaal verschillende persoonlijkheden kunt zijn. Wat belangrijk is, is dat u als koppel weet wat de belofte van uw zeer persoonlijke verlovingsringen is.

De kostbare glans van verlovingsringen van goud

Goud is een edelmetaal dat zeer stabiel in waarde is en hierdoor perfect de oneindigheid van de liefde kan symboliseren. Bovendien kan een verlovingsring van goud ook na de bruiloft goed worden gecombineerd met andere sieraden. Hiermee kunt u of uw partner gewoon de geliefde verlovingsring blijven dragen in plaats van deze voor altijd in de juwelendoos te laten verdwijnen. Deze kostbare sieraden zijn ondertussen verkrijgbaar in zoveel variaties dat u nauwelijks kunt spreken van de typische "gouden ring". Of u zich nu aangetrokken voelt tot de warmte van rosé goud of blij bent met de koele elegantie van witgoud, goud is zeker de juiste keuze om uw partner de eeuwige liefde te beloven.

Verlovingsring geelgoud

Verlovingsringen van geelgoud zijn klassiekers. Deze fijne sieraden worden gemaakt van een legering van goud met delen zilver en koper. Het resultaat is een verlovingsring die bijna onverwoestbaar en bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik is. Met hun karakteristieke heldere tot diep gele tinten zijn ze de belichaming geworden van de gouden ring in Nederland. In combinatie met een diamant toont dit waardevolle materiaal zijn volledige potentie: de elegantie en gratie van een geelgouden verlovingsring is ongebroken. Bij AURONIA hebben we prachtige modellen in 8 tot 22 karaat, die uw hart zeker zullen veroveren.

Verlovingsring witgoud

De subtiele uitstraling van een verlovingsring van witgoud krijgt deze door het ontkleurende effect van het toegevoegde palladium. Hierdoor ontstaat een wit-zilveren gloed die altijd als modern wordt ervaren. De subtiliteit van het materiaal betekent ook dat verfraaiingen op deze ringen bijzonder effectief zijn. Een witgouden verlovingsring met diamanten heeft een buitengewone schittering door de combinatie met het duurzame edelmetaal. Ook hier geldt dat er veel combinatiemogelijkheden met andere materialen zijn en de ringen zijn daarom later veelzijdig draagbaar. Het assortiment van AURONIA omvat verlovingsringen van witgoud in 8, 9, 14 en 18 karaat. Laat u overtuigen door de eenvoudige maar klassieke moderniteit van deze sieraden.

Verlovingsring rosé goud

De warme kleur van verlovingsring van witgoud verlovingsringen van rosë goud wordt gecreëerd door de toevoeging van koper en een laag zinkgehalte. Het resultaat is een zachte legering die door elk huidtype kan worden gedragen. Met een rosé gouden verlovingsring toon u gevoel voor mode, omdat dit edelmetaal al enkele jaren steeds populairder wordt in de sieradenproductie in Europa. Dit komt ook door het feit dat de delicate roze kleur van deze ringen zo elegant en tegelijkertijd ingetogen is. Als u en uw partner uw verloving willen aankondigen terwijl u uw gevoel voor de schoonheid van moderne sieraden uitdrukt, dan is een rosë gouden ring de perfecte keuze.

Verlovingsring roodgoud

De roodachtige tint van deze buitengewone verlovingsringen is te wijten aan de legering van goud met koper, zink en een kleine hoeveelheid zilver. AURONIA biedt u roodgouden verlovingsringen in 8, 9, 14 en 18 karaat die de individuele smaak van de drager weerspiegelen. Hoewel deze juwelen opvallen tussen de massa, gedragen ze zich tegelijkertijd heel harmonisch met andere materialen. Zelfs grote of vele stenen komen volledig tot hun recht in een ring van roodgoud. Daarom zult u veel modellen vinden die verfraaid zijn met opvallende diamanten. Verlovingsringen van roodgoud zijn echte blikvangers, maar met hun warme kleur altijd flatterend voor elk oog.

De kracht van een platina verlovingsring

De verlovingsringen van platina zijn bij AURONIA verkrijgbaar in een zuiverheid van 600 en 950. Dit garandeert u een hoge waardevastheid van de exclusieve sieraden. De platinalegeringen worden verkregen door de toevoeging van koper en kleine hoeveelheden ruthenium en wolfraam. Dit mengsel zorgt voor de prachtige zilvergrijze glans die platina verlovingsringen doet stralen. Deze sieraden behoren vanwege de dichtheid van het materiaal tot de zwaardere edelmetalen – dit zorgt voor een aangenaam hoog draagcomfort voor de verloofden. Platina wordt als zeldzaam en bijzonder robuust beschouwd. Beide zijn kwaliteiten die ook de levenslange connectie van een stel kunnen weerspiegelen. Zo sterk als een relatie tussen twee mensen die elkaar hebben gevonden, en zo kostbaar en uniek als alleen de liefde is, is ook een platina verlovingsring. Onze modellen zullen u betoveren met hun opvallende of juist eenvoudige steenversiering.

Hoogwaardige duurzaamheid met palladium verlovingsringen

Een palladium verlovingsring is niet alleen mooi dankzij zijn zilvergrijze tint, maar ook zeer duurzaam. Dit komt doordat onze ringen in 500 of 585 zuiverheid extra sterkte krijgen door de toevoeging van zilver en kleine hoeveelheden koper, zink, wolfraam en ruthenium. De legeringen in 950 zuiverheid krijgen hun hoogwaardige weerstand door kleine hoeveelheden koper, wolfraam en ruthenium. Op deze manier zijn verlovingsringen van palladium niet gevoelig voor krassen of veranderingen in kleur. Uw ring gemaakt van dit glanzende edelmetaal kan zowel klassiek als modern of romantisch zijn. Palladium laat diamanten schijnen en maakt uw perfecte verlovingsring.

Verlovingsring zilver: tijdloze elegantie

Het aangename draagcomfort van een zilveren ring wordt vele verloofden bijzonder gewaardeerd. Bovendien fascineren deze fijne sieraden met hun tijdloze elegantie. Niet voor niets is een verlovingsring van zilver met diamant altijd erg populair geweest onder de verloofden. Ook vandaag de dag schitteren deze juwelen uit onze collectie door de bezetting met een prachtige diamant. In onze configurator kunt u ook kiezen voor de versiering met zirkonia en van uw ring een echte blikvanger maken. De verlovingsringen van AURONIA in 925 zilver worden gemaakt van een legering met een laag kopergehalte. Een zilveren sieraad is altijd een stijlvolle en tijdloze keuze die u en uw partner een leven lang zal bijstaan. Overtuig uzelf in onze webshop van de veelzijdigheid van dit edelmetaal en laat het hart van uw partner smelten met een zilveren verlovingsring.

Aan welke hand hoort een verlovingsring?

De verlovingsring wordt in Nederland traditioneel gekocht door de man en bij de verloving aan de vrouw gegeven. De ring wordt door katholieken aan de ringvinger van de rechterhand gedragen en door protestanten aan de ringvinger van de linkerhand. Oorspronkelijk wordt de ring afgedaan wanneer op de huwelijksdag de trouwring om de ringvinger van de andere hand gedaan wordt. Maar deze tradities worden momenteel steeds minder populair. In onze moderne tijd kunnen vrouwen ook huwelijksaanzoeken doen, dus ze kunnen ook zelf de verlovingsring kopen. Sommige koppels zoeken hun verlovingsringen, evenals de latere trouwringen, het liefst samen uit. De sieraden worden vervolgens door beide partners gedragen.

In de VS is het bijvoorbeeld gebruikelijk om zowel de verlovingsring als de trouwring aan de linkerhand te dragen. Bij ons besluiten steeds meer stellen om hun verlovingsringen na de bruiloft niet meer in een juwelendoos te laten verdwijnen, maar om ze aan de andere hand dan de trouwring te blijven dragen. Voor deze koppels is het nog belangrijker om na te denken over de kleur- en materiaalkeuze van hun verlovingsringen. Deze zouden uiteindelijk goed moeten passen bij de trouwringen.

Wonderschone gravures voor uw verlovingsring

Niets maakt een gezamenlijke belofte zoals het aanstaande huwelijk zo persoonlijk als een gravure aan de binnenkant van de verlovingsring. Bij AURONIA kunt u niet alleen uw eigen tekst kiezen, u kunt ook zelf het lettertype en de graveermethode kiezen. Wilt u een lasergravure of een diamantgravure? En moet er, naast uw tekst, mogelijk ook nog een symbool van uw gemeenschappelijke toekomst bij? Kies eenvoudig uit verschillende elementen, zoals het symbool voor oneindigheid of twee met elkaar verweven harten. Met een gravure kunt u uw partner op een zeer persoonlijke manier uw liefde beloven. Uw verbeelding kent geen grenzen met onze moderne configurator. Misschien kiest u een specifieke datum die u verbindt. Misschien geeft u er de voorkeur aan de naam van uw partner bij u te dragen. Misschien is slechts één woord voldoende, waarvan alleen u beiden de betekenis kent. De prachtige gravure geeft een verlovingsring een verhaal dat zeker de moeite waard is om uw kleinkinderen op een gegeven moment te vertellen.

Met onze verlovingsringen naar het perfecte verzoek

Als u uw perfecte verlovingsring heeft gekozen, is al het andere gemakkelijk. Met onze gratis ringmaatband kunt u uw ringmaat meten. Als de verloving nog een verrassing is, zijn soms wat detective vaardigheden nodig, omdat u de ringmaat van uw partner misschien moet bepalen terwijl hij of zij slaapt. Maar dan staat niets het bestellen in de juiste maat in de weg. We sturen onze ringen gratis en in een mooi ringendoosje heel gemakkelijk in een neutraal pakket naar u toe. Eindelijk, met de grote dag van de verloving komt alle geheimhouding tot een einde. Onze verlovingsring vergezelt u op een van de belangrijkste dagen van uw leven, en uw kunt met trots het "Ja!" van uw partner aan uw ringvinger dragen. Laat u verrassen door de verscheidenheid van ons grote assortiment en vind uw perfecte verlovingsring die uw verloving heel speciaal zal maken.