Trouwringen Goud 18 karaat

943 Producten

Pagina
Sorteer op
  • Sorteer op:Aanbeveling
  • Prijs
  • Aanbeveling

Trouwringen goud 18 karaat: de eeuwige verbintenis aangaan met mooie trouwringen

U heeft besloten om een verbintenis voor het leven met elkaar aan te gaan. Daarbij horen ook de juiste trouwringen. Ze zijn een symbool voor uw liefde, trouw en wederzijds respect en bezegelen uw geloftes een heel leven lang. Stijlvol, van hoge waarde en in de beste prijs-kwaliteit verhouding – door deze eigenschappen onderscheiden onze trouwringen zich. In onze webshop vindt u tijdloze modellen in verschillende kleuren 18 karaats goud. Onze verschillende collecties, zoals Basic, Klassiek, Exclusief of Meerkleurig trend, bieden u trouwringen aan in een verscheidenheid aan bijzondere, eenvoudige of klassieke stijlen en ontwerpen. Of u uw trouwringen goud nu breed of smal wilt hebben, in één kleur, bicolor of tricolor - bij ons vindt iedereen een passende trouwring voor een passende prijs. Met onze trouwring configurator kunt u elke trouwring ontwerpen en aanpassen.

Trouwringen 18 karaat goud: kwaliteit die een leven lang meegaat

18 karaat goud, wat ook bekend is onder de term "750 goud", wordt gekenmerkt door een warme, intense kleur. Bij AURONIA is 18k goud verkrijgbaar in verschillende kleurnuances. Deze goudlegering wordt gekenmerkt door een hoge vormbaarheid en dichtheid. Goudsmeden gebruiken het graag voor het maken van sieraden. Door de toevoeging van palladium, koper, zilver en zink ontstaan bijzonder stabiele en hoogwaardige ringen in verschillende kleuren. Van klassiek geel via een moderne 18 karaat witgouden ring tot aan delicaat rosé goud, AURONIA heeft alles wat pas verloofde stellen verlangen.

Gouden ring 18 karaat: trouwe metgezel voor elke smaak

Aangezien 18 karaat goud van zeer hoge kwaliteit en robuust is, zijn ringen van dit materiaal ideaal voor dagelijks gebruik. De trouwringen herinneren u niet alleen dagelijks aan uw partner, maar zijn ook een stijlvol accessoire. Kies uw droomring uit de verschillende profielen en oppervlakken. U kunt kiezen uit verschillende matteringen, gepolijste, gefreesde of gehamerde ontwerpen, en tussen verschillende kleuren. Ontwerp uw individuele ringen met treden, groeven of een golving. Kies uw ideale steen uit onze hoogwaardige diamanten in de beste kwaliteit. Ringen van 18 karaat goud zijn ook geweldig om te combineren met bicolor of tricolor ringen. Diamanten vinden in hen een waardig raamwerk.

Goudafzettingen en winning

In de natuur wordt goud vaak gevonden in verbinding met mineralen zoals kwarts of pyriet. Goud wordt niet alleen ondergronds gevonden in mijnen, maar ook in zeewater zitten kleine sporen van goud. Tot nu toe is er echter nog geen economisch zinvolle manier om het kostbare edelmetaal uit deze bron te onttrekken. Tegenwoordig wordt goud vooral gewonnen in China en Australië. Rusland, de VS, Canada en Peru zijn ook goudproducerende landen. In 2016 werd wereldwijd ongeveer 3100 ton goud gewonnen. De beschikbare reserves van winbaar goud worden geschat op ongeveer 57.000 ton.

Geschiedenis en herkomst van de trouwring als symbool

De oudste trouwringen die ooit zijn gevonden, zijn afkomstig uit Tsjechië, zijn ongeveer 21.000 jaar oud en gemaakt van mammoetivoor. Het is sinds de oudheid al gebruikelijk om de vrouw tijdens de huwelijksceremonie een ring te geven. Oorspronkelijk waren deze gemaakt van goedkoop ijzer, als symbool voor spaarzaamheid, trouw en bescheidenheid. De ring werd vaak om de linker ringvinger gedragen, omdat men dacht dat de ader in die vinger rechtstreeks naar het hart leidt. Hij werd ook beschouwd als een bevestiging van het ontvangen van de bruidsschat. Vanaf ongeveer 850 na Christus is de trouwring in de kerk steeds belangrijker geworden. Tegenwoordig is de uitwisseling van ringen een integraal onderdeel en het hoogtepunt van elke huwelijksceremonie.

Zuiverheid en karaat

Het woord karaat is een internationaal geldige maateenheid. In de oudheid werd in het Middellandse Zeegebied de kern van de Johannesbroodboom (die 0,197 gram weegt) als maateenheid gebruikt. In 1907 werd door het Internationale Comité voor Maat en Gewicht een uniform gewicht van 0,2 gram vastgelegd.

Naast edelstenen, wordt ook goud gemeten in karaat. Zuiver goud (100%) staat gelijk aan 24 karaat. Een karaat is daarom 1/24, omgerekend 4,167%. Hieruit volgt dat bijvoorbeeld een sieraad met het kenmerk "750" 75,0% fijngoud bevat, of bestaat uit 18-karaats goud.

Verschillende kleuren en legeringen voor trouwringen 18 karaat

Bij AURONIA bieden wij u onze 18 karaat gouden trouwringen naast het klassieke geelgoud ook in puur zilverig glanzend witgoud, in roodgoud, het subtielere rosé goud of het elegante grijsgoud aan. Uw ringen krijgen een speciale flair wanneer ze in verschillende matteringen zijn afgewerkt. Zo ziet een bicolor ring gemaakt van glanzend geelgoud in combinatie met zandmat witgoud er heel uniek en sierlijk uit. U kunt hun trouwringen ook in een ander karaat kiezen, of ze nu van geelgoud, witgoud of een andere legering zijn. Andere zuiverheidsgraden zijn bijvoorbeeld trouwringen 14 karaat goud, 9 karaat goud, 8 karaat goud of 22 karaat goud.