Trouwringen Witgoud 14 karaat

166 Producten

Pagina
Sorteer op
  • Sorteer op:Aanbeveling
  • Prijs
  • Aanbeveling

Trouwringen witgoud 14 karaat – een moderne klassieker

Met het uitwisselen van de ringen bezegelt het bruidspaar tijdens de huwelijksceremonie symbolisch hun duurzame verbinding. Bruid en bruidegom willen de eeuwige band van het huwelijk graag sluiten met mooie gouden ringen sluiten. Tegenwoordig zijn de keuzemogelijkheden echter niet langer beperkt tot geelgoud. De zilverglanzende witgouden trouwringen winnen steeds meer aan populariteit. Terwijl het intense geelgoud sinds de oudheid de zon symboliseert, wordt zilver aan de maan toegewezen. In witgoud verenigen beide elementen zich - doorzettingsvermogen en vooruitgang, welke aan de zon worden toegeschreven, in combinatie met waarden zoals verandering en doorontwikkeling, welke aan de maan worden toegeschreven. Zo wordt een symbolisch edelmetaal gecreëerd dat schoonheid en visuele harmonie samenbrengt. Afhankelijk van uw smaak kan deze compositie worden bekroond met de steen der stenen - een diamant fonkelt ton-sur-ton met het glinsterende metaal. Trouwringen gemaakt van 14 karaat witgoud zijn een interessant alternatief voor het klassieke geelgoud.

14 karaat witgoud – Zilveren maanglans

Goud is en blijft het populairste materiaal voor trouwringen, maar niet iedereen wil een geelgouden ring om zijn vinger dragen. Aangezien er bij het kiezen van de trouwring ook rekening mee wordt gehouden dat deze past bij de rest van de sieraden, is 14 karaat witgoud erg populair bij echtparen. Het van oorsprong gele goud krijgt zijn zilveren glanzende kleur door de legering met zilver en palladium. Daarbij blijft de hoogwaardige goudkwaliteit met zijn exclusieve eigenschappen behouden, terwijl de toevoeging van het witte metaal de ring helder laat glanzen en ook nog eens extreem duurzaam maakt. Vandaar dat dit edelmetaal aan alle dagelijkse eisen voldoet. De discrete en eenvoudige elegantie van een trouwring van 14 karaat witgoud spreekt ook bruidsparen aan die meestal weinig of geen sieraden dragen. Veel stellen kiezen tegenwoordig ook voor bicolor ringen in kleurencombinaties van rood- en witgoud.

Historische kleurenexperimenten met goud

De eerste kleurvarianten van het oorspronkelijk gele goud werden aan het begin van de twintigste eeuw gecreëerd in de goudstad Pforzheim. De sieradenmakers waren destijds op zoek naar een alternatief voor platina. Men wou enerzijds een metaal dat slijtvast en robuust was, en anderzijds zocht men een goedkopere materiaalvariant in de lichte kleurschakeringen. Zo werd in 1912 het witgoud geboren uit een legering van fijngoud en nikkel. Omdat nikkel vaak allergie&emlu;n veroorzaakt, wordt het tegenwoordig niet meer gebruikt. Witogud heeft sinds de uitvinding een ware triomftocht gemaakt naar de top van de populariteitsschaal voor trouwringen. De geschiedenis van gouden trouwringen begon al in het oude Griekenland. En zelfs toen al was de combinatie van goud en diamanten een ringsoort met een hoge symbolische waarde. De ringvorm zonder begin en einde wordt daarin met de symboliek van de metaalsoort en de onverwoestbare steen gecombineerd tot een prachtig stralende metafoor voor een eeuwigdurende alliantie tussen twee geliefden.

Subtiele elegantie en solide kwaliteit

Puur goud is niet hard genoeg om verwerkt te worden tot trouwringen, dus bij elke kleurvariant worden andere metalen toegevoegd. Het toegevoegde zilver en palladium in witgoud dragen niet alleen bij aan de robuustheid van de dagelijks gedragen ringen, de legering geeft het helder glimmende materiaal ook de perfecte wit-zilveren glans. De zuiverheid geeft het gedeelte puur goud aan, welke bij het zachte fijngoud met 99,9%, wat overeenkomt met 24 karaat, het hoogste is. Trouwringen van 14 karaat witgoud hebben een fijngoud gehalte van 58,5%, wat ook wel wordt aangeduid wordt als 585 goud. Het keurmerk met het getal 585 wordt in de binnenkant van de ring gestempeld om de zuiverheid van het goud weer te geven. Bij de productie van trouwringen speelt de duurzaamheid van de kostbare materialen natuurlijk een belangrijke rol, omdat deze sieraden elke dag en bij (bijna) elke gelegenheid worden gedragen.

AURONIA – symbolen van de liefde online uitzoeken

AURONIA speelt met haar trouwringcollecties in op de behoeften en wensen van verliefde mensen – u kunt zich hier onderdompelen in de prachtige wereld van de huwelijksvoorbereidingen. De AURONIA ‚Klassiek‘, ‚Klassiek Trend‘ en ‚Exclusief‘ collecties bevatten ringen van alle variëteiten en prijzen. In onze voorgeconfigureerde trouwringcollecties ziet u ook verschillende andere witgouden legeringen: trouwringen witgoud 8 karaat, trouwringen witgoud 9 karaat en trouwringen witgoud 18 karaat. In onze moderne tijd is het voor stellen online makkelijker om een keuze te maken: de AURONIA trouwring configurator biedt hen thuis op het beeldscherm een ontspannen winkelervaring. In de configurator voert u niet alleen uw ringmaten in, maar u kunt ook in alle rust uw ideale trouwring ontwerpen volgens uw specifieke wensen. AURONIA geeft u levenslange garantie op uw trouwringen.